BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

~Followers~

Tuesday, May 28, 2013

Ika's wedding part 1~Malam Berinai

As salamualaikum dan Salam Sejahtera...

sebelum ni ecah ada berjanji nk update new entry dalam masa yang terdekat. Alhamdulillah, hari ni ecah berpeluang tuk melaksanakannya.
Baiklah, entry kali ni ecah nak mula dengan citer ecah pegi wedding sahabat ecah iaitu Zalikha a.k.a Ika..
Segala majlis berlangsung di  Taman Teratai,Jalan Langgar,Alor Setar,Kedah.

So, it was my second time ecah menjejakkan kaki ke Kedah. Well, disebabkan semangat nak attend my friend's wedding ecah and 3 orang sahabat ecah yang lain ikut Ika balik ke  kampungnya sehari sebelum majlis akad nikah with my sang ijau tuh.

on our way..time ni jem bangat..I think time ni dah masuk peneng.

Dalam pukul 9 malam kami selamat sampai di rumah Ika. Selepas Siap makan,mandi and segala bagai, maka bermulalah malam berinai.

 Proses Ika diinaikan...

Masa ni, anak-anak dara, mak dara, mak cik dara,nenek dara semua tuh berkumpul tuk memeriahkan malam berinai bakal pengantin. Time ni la mereka mngusik pengantin.Sampai merah muka bakal pengantin.Mencuit hati betul time tuh.

Siap je Ika diinai..kami pon diinai sama..So, malam tu kami tidur ramai-ramai sebelah ika dengan tangan yang macam-macam gaya letaknya.(Sape yang pernah pakai inai tu tahulah macam mana gayanya..kan3.) Time nih mula la rasa nak garu situ sini. Time tangan tak berbalut ina xde pulak kan..memang mengade han.Hah!!

Ok, sampai sini saja entry kali ni.Next entry akan bersambung dengan kisah ecah semasa Ika's Wedding.
Sekian,Wassalam.







3 comments:

Farah Waheda Wahid said...

update tau...tunggu ni... *_^

diana said...

hahah..memang pun..kalau tak pakai inai tak de [pulak gatal kan?/memang saja2 gatal je tu ..ahahha

Ecah Shaimi said...

farah waheda;ok..tggu taw..huhu
diana;sengaja sgt...huhu