BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

~Followers~

Wednesday, January 30, 2013

Segmen : Blogger Rakan Sebaya by Arya Addin

As salamualaikum dan salam sejahtera..

jom join segmen ni..segmen rakan sebaya..i like!
senang nak kesan mana sebaya, mana adik, mana abang, mana kakak..kan best macam tu..

so, jom reramai join segmen ni.

klik banner bawah ni
\

Nor Aisah Binti Shaimi
Ecah Shaimi
1989

ok done!

salam kenal and wassalam..

Topup Giveaway By FD

As salamualaikum dan salam sejahtera..

malam ni ecah nak join satu lagi GA by FD
(FD,TQ  taw invite kitew tuk join GA ni..huhu)

U all nak join boleh klik banner serba pink di atas tu..

Ecah Done!
U all Pulok?

sekian,wassalam...


P/s~Jom ler reramai join, mana tau  nasib menyebelahi
 antara kita -kita ni..hik3(^^,) 

Tuesday, January 29, 2013

Segmen: Jadikan Followers UNLIMITED!

As salamualaikum dan salam sejahtera..

jom meriahkan segmen milik Aimi Rahim


Due date:15 Feb 2013..

Banyak masa lagi tu kan..

ecah sudah..anda pulokk?

sekian,wassalam..


GiveAway By AFNA

As salamualaikum dan salam sejahtera..

klik banner bawah ni tuk join..
Comel je banner atas ni..meriah gituh =D

ok done!
sekian,wassalam..

p/s~kurang 50 peserta,GA ni batal..so,jom la reramai join GA ni tuk bagi sokongan kepada owner and peserta yang menyertai.. 



Contest:blog bertuah 2013

As salamualaikum dan salam sejahtera..

klik banner ni tuk join

Due date:31 Jan 2013 , 12 malam!

cepat join,selagi masa masih ada..hehe(bagai promoter pulokk cik cah..hehe..xpe demi memeriahkan contest Cik Bubu..)harus promote2 kannn..bagi meriah gituh..heeee =D

syarat-syarat:
Blogger tegar/newbie~ecah?..hehe
follow blog n fanpage cik Bubu~Yes..i Done!
senang macam oreo lah cik Bubu..hehe ;D

3 sebab violetungupurple89.blogsport.com wajib terpilih untuk blog bertuah 2013:

1.Blog ini menceritakan suka duka hidup seorang insan yang bernama Ecah Shaimi, berkongsi pengalaman, idea dan pandangan mengenai isu sekeliling.

2. Blog ini dah hampir berusia 3 tahun and  mula bergiat aktif 2 tahun selepasnya iaitu pada hari lahir Ecah yang ke-22..(skunk dh 24..dh makin tua u..wuuuuu).Bermula dari situlah ecah giat menulis dalam blog ini  and tujuan untuk buktikan dengan cara bergiat aktif dalam blogging dapat me"release tension" dalam kehidupan sebelum2 ni..gituh!(apa yang tension sangat yang sebelum ni tu cik cah?okehhhh..biarlah menjadi rahsia cikcah k!

3.Blog ni look nice and neat..(bagi ecah la,kalau orang lain tak taw ler..hikhik~citerasa lain2 kannn)
Ecah susun atur apa yang perlu je..asalkan nampak ,tersusun,cantik,kemas dan tak berserabut..(kenalah tu dengan tuntutan  4T cik Bubu..hehe..)
and salah satu sebabnya lagi, ecah suka warna purle,ungu,violet,ala2 pink ungu and warna yang seangkatan dengannyalah!(sebab tu jugaklah blog ni warna cenggituh and diberi nama violetungupurple..hehe(nampak tak ketegaran and kefanatikan ecah disituh..hehe)

okeh,Done!

sekian,wassalam..

p/s~penyertaan akan terbatal kalau penyertaan ni  kurang daripada 50 peserta..so,jom la ramai2 meriahkan  contest Cik Bubu ni..hurmmm!semangattt! =D

Monday, January 28, 2013

Alhamdulillah,Menang Short Segmen Huda Dan Niera

As salamualaikum dan Salam sejahtera..

Alhamdulillah..buka blog pagi tadi..check shoutbox..Tahniah sebab menang!
(beberapa member blog wished)
so,cepat2 nengok..hehe
tak sangka menang tuk segmen semalam iaitu


Apapon..tQ neira sebab pilih blog kitew..Tq so much.(suka sangat nih..hehe)


Ecah baru lagi dalam dunia blogging ni..belum sempurna seperti bloggers yang lain..law ade serba kekurangan,ecah sangat mengalu-alukan teguran and nasihat daripada rakan2 blogger semua..=D

Buah cempedak di luar pagar
Ambil galah tolong jolokkan
Ecah budak baru belajar
kalau salah sila2 tunjukkan..hehe..
(berpantun bagai cik cah!)

like sangat kata-kata di atas ni..(Copy paste dari blog niera taw..hehe)

Ecah terima atas komen-komen yang membina daripada niera.
In sha Allah..ecah cuba..hehe

sekian ,wassalam..


Sunday, January 27, 2013

My "hubby" hilang 2 Jam..seyesSS..sapa tak cuak!

As salamualaikum dan salam sejahtera..

2 jam ecah cuakkkkkk tahap gaban..disebabkan kecuakan itulah membuatkan ecah termenung buat seketika..tak taw nak buat ape..mengelabah+naling+sedih+ macam2 yang tak terkata(sebab sayang kot jadi gitu..huhu)

My "hubby" hilanggggggg!

camner my 'Bie"' boleh hilang ni?
tadi elok2 je ade..

okeh..sahabat2,adik kakak,tuan-tuan and puan-puan..
My "hubby" yang ecah sebut2 tu
ialahhhhh


Belog ecah..

Violetungupurple.blogsport.com

okehh!
bukan pakwe,bukan suami and bukan skandel-mendel..ops skendel la sangat..
 choyyy  sangat ko cik cah!

 and bukan
lembu 
ye Puan Zura  hikhik(^^,)


Semua ni jadi masa asyik duk Blogwalking
tiba2 nak komen pada box kawan tak dapat pulokkk..
tetiba kena sign in blog balik..
bila sign in .. kuar pulokk blog ecah tu sudah diremoved

ooooo myyy godddddd
oh my god
oh my god!

cuakkk tak terkata..hurmm

try masuk my e-mail n password ..memang dapat..tapi kena letak no phone pulak tuk buat pengesahan..

pulokkkkk..no phone bagai nahhhh!
tapi sebab was2 melanda..ecah kaji dulu kes2 yang sama macam ecah ni(amoi333..macam penyiasat pulokkk!heee)terus usha2 google tuk cari penyelesaiannya..

bila digoogle2..
memang ramai dah jadi kes macam ecah ni

okeh..kes deme2 tu memang sama..ramai yang ikut je arahan yang diberikan tu..letak no phone n nanti akan sampailah pada kita code yang perlu dimasukkan tuk verify nanti..

Alhamdulillah..tak sampai pon 5 minit..my "hubby" dah kembali..alolololoooo
memang suka tak terkira..(almaklumlah..hampir nak nangis...cuakkk kotttt)

memang choyyyyy sangat u "bie"..memang berjaya u buat i cuak tahap gaban..

ok..sekian..wassalam..


p/s~ni bukan kes baru tapi dah ramai jadi macam ni..Ecah sdiri pon tak terlepas merasainya..so,kita para blogger kena banyakkan ilmu tentang berblogger..sebab hal yang cengginih la y buat kita boleh jadi cuak tahap gaban..hehe..Kitew sayang blog kitew..bagai menatang minyak yang penuh gituh..hekhekhek!





Short Segmen Huda dan Niera

As salamualaikum dan salam sejahtera..

Selamat petang semua.. panas2 macam ni memang best duk santai2 tepi anjung rumah ni..sambil2 tengok panorama alam..sambil2 sedut sirap + ngap pisang goreng(kebetulan My adik beli..hikhik)  ..sambil2 tu jugak la ecah nak join satu short segmen ni

okeyyy!!!

dah namanya pon short segmen,dah kompem2 la temponye singkat kannn..11.30 mlm ni due datenyee..
so,sape2 nak join..meh ler klik banner di bawah ni..


okey,Ecah done!
u all la pulokkk..hehe

sekian,wassalam..

p/s~nak sambung ngap3 pisang goreng pulokk!~ngeh3 ;D

Saturday, January 26, 2013

Segmen : Jom Tambah Follower Sebanyak yang Mampu

As salamulaikum dan salam sejahtera...

jom kita semua sama2 meriahkan segmen yaya...


ecah ,done!
u all pulokkk?..heeee

sekian wassalam..


Segmen Top Up by Blogger Emas Putih

As salamualaikum dan salam sejahtera..

meh join segmen Uzu..
mana taw nasib "taip tangan kanan"...ehehe

sama2 kita meriakan segmen ni..jommm
Segmen Top Up by  Blogger Emas Putih

sekian,wassalam..

Segmen Khas : Islam Itu Indah

As salamualaikum dan salam sejahtera..

sambil bersegmen apa salahnya 2 kita refresh balik tentang ilmu agama..
ecah pasti ada juga antara we all yang ingat2 lupa kan 
lebih2 lagi basic of islam ni

segmen ni sangat sesuai..
(ecah sdiri pon 2 x 5 jgk..perlu menggoogle tuk pastikan jawapan..hikhik(^^,)

sapa nak join leh klik banner kat bawah tu



Ecah cuba jawab soalan2 di bawah ni..law u all rasa tak tepat and perlu betulkan .silakan.. (^^,)

1) Senaraikan Rukun islam:
Rukun islam ada 5 perkara
- Mengucap 2 kalimah Syahadah
-Menunaikan solat 5 waktu sehari semalam
-Berpuasa  di bulan Ramadhan
-Membayar zakat
- Mengerjakan Haji bagi yang berkemampuan

2)Senaraikan Rukun Iman:
Rukun iman ada 6 perkara
-Beriman Kepada Allah S.W.T
-Beriman Kepada malaikat
-Beriman Kepada Kitab-Kitab
-Beriman Kepada Rasul
-Beriman kepada Hari Kiamat
-Beriman Kepada Qada' dan Qadar

3) Bilakah Al-Quran Diturunkan?

Al-Quran Diturunkan malam Isnin,Tanggal 17 Ramadhan (13 tahun sebelum hijrah)610M

4) Berapakah ayat dalam Al-Quran?

Ayat al-Quran ada 6236 ayat

5) Berapakah Surah-Surah Dalam Al-Quran?

Ada 114 Surah

6) Surah apakah yang paling teragung dalam Al-Quran?

Surah Al-Fatihah


ok..done!

sekian,wassalam..

Segmen Saya Nak Blog Saya Masuk Dalam Feed

As salamualaikum dan salam sejahtera..

sesiapa yang nak tingkatkan trafik, follower and liker fanpage..boleh la join segmen di bawah ni..

klik banner bawah tu law nak join k..


sekian,wassalam..

Giveaway Day Challenge By Nabila Medan

As salamualaikum dan salam sejahtera..

join GA lagi..(rajin tahap giant la katakan...hehe)

okeh GA ni milik Nabila Medan

so, sapa nak join..klik je banner di bawah ni..


masa de lagi ni(walaupon dah semput..hikhik)

due date: 27 Jan 2013, 11.59 pm

Ecah sudah..U all?

ok,sekian.wassalam...

"My First Giveaway by Echa"

As salamualaikum dan salam sejahtera..

jom join GA ni..kata tuan empunya "tanah" tujuan GA ni adalah untuk menghargai follower2nya..

meh ler kitew pakat join.. =D

klik banner tuk join


Syarat2nye sangat mudah ..

1. Buat entry bertajuk "My First Giveaway by Echa". Copy banner dan backlink.
2. Follow blog tuan tanah tersebuat dan Like De Lavenda Shop
3. Nak tag blogger lain pun boleh, kalau tak nak pun tak apa..
4. Tinggalkan link entry dalam kotak komen tuan tanah okeh.

okeh..siap..

sekian,wassalam..

Thursday, January 10, 2013

" Review Blog Bertuah"

As salamualaikum dan salam sejahtera..

klik banner tuk join K!

Jom..reramai meriahkan segmen ni 

sekian,wassalam.

Gembira & Sedih pada "sesuatu" yang sama

As salamualaikum dan salam sejahtera..

Pagi-pagi ni Ecah dah nak mula meluah perasaan ..sape yang sudi baca..sila kan

Ecah berasa happy giler semalam, dan pagi-pagi buta tadi jadi sedih ya amat terhadap "sesuatu" yang sama
Apa yang "sesuatu" sangat tu?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
okeh...
pada awalnya Ecah tak taw pape pon pasal "sesuatu"ni..My Adik,Che-Mark yang gitaw ade bunyi pelik kat luar rumah..semacam cici  and kiki
berlari-lari dalam rumahnya..pastu ade bunyi "ciett..ciett..ciett!"
(gitu kot bunyi nya berdasarkan pe yang che-mark gitaw tu)
Disebabkan dengan perasaan tak tenteramnya che-mark nak tidor,dia terus lapor kepada Ecah..and kami pon bertindak tuk turun ke luar halam rumah dan mendekati rumah cici and kiki..

Kami ngendap-ngendap ler rumah cici and kiki tuh..siap pakai lampu picit "ajaib" lagi tuk mendapatkan visual yang jelas dalam rumah depa tuh..bagaikan detektif membuat penyiasatan gituhhh..wuuu..keliling-keliling rumah depa tuh..
Pastu che-mark menjerit bagai nak rak..terkojot werukkk Cik cah(eeeeeee..jerit kalah ponti)
pasti jiran2 yang lena tido tu terkojot werukk sama macam cik cah..hehe..

"arrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrhh...ADA BABYYYYYYYYYYY"~gitu la persisnya che-mark jerit..
"Tepi..tepi..tepi"~Excited tul Ecah nak tengok..heheee
"waaaaaaaaaaa..Baby!"~muka happy giler 

akhirnya..
semalam Cici melahirkan babynya yang pertama..tepat jam 11.45 pM. Tahniah Cici ..Kiki..
Mummy daddy muda la u allz..haaa

disebabkan semalam hujan and suhu lam rumah cici and kiki tu sejuk..kami amik baby depa bawa masuk lam rumah..and letak lam kotak..siap letak kapas, kain selimut and "kelambu" bagai..haha..kelambu tu che-mark yang reka..huiiihh semangat My Adik..

maka,tido la Ecah dengan senyuman semalaman..

tapiiiiiiiiiiiiii

bangun pagi-pagi ni, terdengar maa bising-bising..

"Nape la rumah cici and kiki tu bising sangat tuu...bunyi ceeiittt..ceeiitt..diorang dapat baby lagi kot..cuba gi tengok"~terkejut My Mummy cakap gitu dari dapur, Ecah terus bangun tanpa cuci muka ..wuuu..terus ke rumah cici and kiki..

"Ha'ah...de Babyyy la..tapi ni macam baby semalam..kew semua baby ni sama je?"
kompius Ecah disitu..
"tapiiiiiiiiiiiiiii.." sekali lagi cik cah bertapi-tapi..
"Nape baby ni tak bergerakkkk..keras semacam jeee"Muka dah berkerut-kerut time tuh
"waaaaaaaaaaaaaa..dah mati la..tak dapat diselamatkan..kita lambat taw ni..mesti cici and kiki punya angkara jugak ni!"Hati dah sedih pilu time nih..

My Abah datang menghampiri Ecah..
"Laaa dah mati,,baru je tadi..tak sampai sejam che-mark letak kat sini sebelum dia pergi keje tadi"gitaw abah dengan muka sedikit frust..

Aigooooo...nape la che-mark letak balik baby tuh..mestilah cici ad kiki terpijak baby depa..diorang kan mummy daddy muda..ayokkkkkk..padahal dah cakap-cakap kot semalam..siap google bagai lagi cari pasal penjagaan baby baru lahir nih..wuuuu

Pepagi buta dah sedih hati ataas kematian Baby baru cici and kiki..
Tak pe lah, Ajal maut jodoh pertemuan kan ditangan Allah..Sabar je la cici kiki..Ecah..Abah..semua orang dalam rumah ni..(che-Mark tak taw lagi sal newz ni..nanti dia balik keje baru nak gitaw..sambil2 nak lecture2 skit..haishh)
Takziah..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Itulah "sesuatu" yang ecah gitaw tadi tu..
Perasaan gembira dan sedih pada "sesuatu" yang sama..Baby cici and kiki la yang "sesuatu" itu..
Nak buat macam mana,kita rancang, Allah yang tentukan..Semua tu Dia yang punya,Dia Pinjamkan kita sekejap,sampai masa Dia amik balik..

Dah la..sedih skit-skit je..tak baik sedih berlarutan..
Cici and kiki..jangan gaduh-gaduh cam Ersalina and Zain taw.belum ada rezeki lagi tu..masih awal lagi kan..U all muda lagi..tak sampai 2 bulan eca letakkan u all dalam rumah yang sama..tak pe..lepas ni dapatkan lagi baby k..15 baby okeh.cici and kiki 5..Ecah 5..lagi 5?..hurmmm..hikhik!
(Demam Setia Hujung Nyawa punya pasal ..haha)

Cici and Kiki..kiki yang berdiri tu..cici dalam kotak

sekian,wassalam..




Giveaway Mialiana.com

As salamualaikum dan salam sejahtera..

Saat-saat akhir baru buat keputusan nak join GA kak mia ni..dah berhari-hari jugalah duk berkira-kira..
nak join ke tak..tak ke join..huhu
buat sekerat-sekerat,pastu save as draft..wuuuuuuuu.~apalah cik cah niiii!(duss!duss!)=b

bukannya apa,
ni adalah 1st time join GA kak mia.. anddddddddd
baru je follow blog kak mia..heeee

tengok punya tengok..godek punya godek..blog kak mia ni antara blog yang terbaik jugaklah(baru taw..Hee)
bak kata orang klate
"blogger soho jugok weiii"
huhu
Ecah tetiba jadi segan nak turut serta dalam GA ni.Almaklumlah,Ecah ni blogger baru..tak berapa nak aktif pulak tu...wuuuuuuuuuu

Tapi selepas berkira-kira dengan lamanya..ok lah!
Ecah nak joinnn..yuhuuuuu
dengan semangat..Ecah menyempurnakan entry yang di"save~draft"kan beberapa hari yang lalu..
 masa nak menyiapkan tu jugaklah Ecah cuakkk pulak dah..
apa tak nye..Ecah tak de "google + follower" ..tak buat rupanya..wuuu..
sedangkan itu adalah salah satu syarat2 wajib  tuk join this GA..wuuuuu..~
kunooooooonya cik cah di situ!(duss!duss!)=b

Apa-apa pon,Ecah settlekan jugak pasal ni.
akhirnya dapat la
add to circle GOOGLE+MIA..huhu

~~~~~~~~~~~~
sesiap nak join klik banner bawah ni



Ecah paling suka entri kak mia pasal
kerana melalui entri ni la ecah baca  sampai habis and senyum shy-shy cat..(mula tunduk muka skit-skit sambil gigit jari dan mata menghabiskan bacaan entri tersebut..ngeeeee)

toinggg..toinggg..toingg atas batang idung nih..memang kena ngan Ecah...haaaaaa
entri ni kak mia mengisahkan tentang dirinya pada masa awal-awal buat blog yang suka letak macam-macam widget kat side bar..
huhu..betul la kak mia cakap tu..
wuuuuuuu
rasa malu sendiri pulak..agagagaga
(rasa nak nyorok bawak meja jepun nih haaa...) 

Pesan kak mia dalam entry ni
1.Pilih widget2 penting je tuk letak kat side bar
2.Buang widget yang tak penting
3.Jadikan blog tu ringan,simple dan kemas..baru pembaca tak serabut nak tengok..baik je mood orang nak baca and datang balik kat blog kita nanti

betul tu kak Mia..huuhuu
so,skarang ni..ecah kena slow-slow belajar la kan.




Ecah tag:



sekian,wassalam...



Wednesday, January 9, 2013

"Simple Giveaway by FD"


As salamualaikum dan salam sejahtera..
 Join lagi satu GA..




Ecah Tag:

sekian,wassalam

1st GIVEAWAY:JANUARY 2013 by IEKA

As salamualaikum dan salam sejahtera..

Ada masa terluang ni, jom sama2 memeriahkan GA adik kita sorang ni
Nur Shafiqah Azman gerangan namanya a.k.a Ieka..

klik banner untuk join


TARIKH TUTUP PADA 31 JANUARY 2013..

Pemenang dipilih melalui random.org.

sekian,wassalam.