BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

~Followers~

Thursday, January 10, 2013

Gembira & Sedih pada "sesuatu" yang sama

As salamualaikum dan salam sejahtera..

Pagi-pagi ni Ecah dah nak mula meluah perasaan ..sape yang sudi baca..sila kan

Ecah berasa happy giler semalam, dan pagi-pagi buta tadi jadi sedih ya amat terhadap "sesuatu" yang sama
Apa yang "sesuatu" sangat tu?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
okeh...
pada awalnya Ecah tak taw pape pon pasal "sesuatu"ni..My Adik,Che-Mark yang gitaw ade bunyi pelik kat luar rumah..semacam cici  and kiki
berlari-lari dalam rumahnya..pastu ade bunyi "ciett..ciett..ciett!"
(gitu kot bunyi nya berdasarkan pe yang che-mark gitaw tu)
Disebabkan dengan perasaan tak tenteramnya che-mark nak tidor,dia terus lapor kepada Ecah..and kami pon bertindak tuk turun ke luar halam rumah dan mendekati rumah cici and kiki..

Kami ngendap-ngendap ler rumah cici and kiki tuh..siap pakai lampu picit "ajaib" lagi tuk mendapatkan visual yang jelas dalam rumah depa tuh..bagaikan detektif membuat penyiasatan gituhhh..wuuu..keliling-keliling rumah depa tuh..
Pastu che-mark menjerit bagai nak rak..terkojot werukkk Cik cah(eeeeeee..jerit kalah ponti)
pasti jiran2 yang lena tido tu terkojot werukk sama macam cik cah..hehe..

"arrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrhh...ADA BABYYYYYYYYYYY"~gitu la persisnya che-mark jerit..
"Tepi..tepi..tepi"~Excited tul Ecah nak tengok..heheee
"waaaaaaaaaaa..Baby!"~muka happy giler 

akhirnya..
semalam Cici melahirkan babynya yang pertama..tepat jam 11.45 pM. Tahniah Cici ..Kiki..
Mummy daddy muda la u allz..haaa

disebabkan semalam hujan and suhu lam rumah cici and kiki tu sejuk..kami amik baby depa bawa masuk lam rumah..and letak lam kotak..siap letak kapas, kain selimut and "kelambu" bagai..haha..kelambu tu che-mark yang reka..huiiihh semangat My Adik..

maka,tido la Ecah dengan senyuman semalaman..

tapiiiiiiiiiiiiii

bangun pagi-pagi ni, terdengar maa bising-bising..

"Nape la rumah cici and kiki tu bising sangat tuu...bunyi ceeiittt..ceeiitt..diorang dapat baby lagi kot..cuba gi tengok"~terkejut My Mummy cakap gitu dari dapur, Ecah terus bangun tanpa cuci muka ..wuuu..terus ke rumah cici and kiki..

"Ha'ah...de Babyyy la..tapi ni macam baby semalam..kew semua baby ni sama je?"
kompius Ecah disitu..
"tapiiiiiiiiiiiiiii.." sekali lagi cik cah bertapi-tapi..
"Nape baby ni tak bergerakkkk..keras semacam jeee"Muka dah berkerut-kerut time tuh
"waaaaaaaaaaaaaa..dah mati la..tak dapat diselamatkan..kita lambat taw ni..mesti cici and kiki punya angkara jugak ni!"Hati dah sedih pilu time nih..

My Abah datang menghampiri Ecah..
"Laaa dah mati,,baru je tadi..tak sampai sejam che-mark letak kat sini sebelum dia pergi keje tadi"gitaw abah dengan muka sedikit frust..

Aigooooo...nape la che-mark letak balik baby tuh..mestilah cici ad kiki terpijak baby depa..diorang kan mummy daddy muda..ayokkkkkk..padahal dah cakap-cakap kot semalam..siap google bagai lagi cari pasal penjagaan baby baru lahir nih..wuuuu

Pepagi buta dah sedih hati ataas kematian Baby baru cici and kiki..
Tak pe lah, Ajal maut jodoh pertemuan kan ditangan Allah..Sabar je la cici kiki..Ecah..Abah..semua orang dalam rumah ni..(che-Mark tak taw lagi sal newz ni..nanti dia balik keje baru nak gitaw..sambil2 nak lecture2 skit..haishh)
Takziah..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Itulah "sesuatu" yang ecah gitaw tadi tu..
Perasaan gembira dan sedih pada "sesuatu" yang sama..Baby cici and kiki la yang "sesuatu" itu..
Nak buat macam mana,kita rancang, Allah yang tentukan..Semua tu Dia yang punya,Dia Pinjamkan kita sekejap,sampai masa Dia amik balik..

Dah la..sedih skit-skit je..tak baik sedih berlarutan..
Cici and kiki..jangan gaduh-gaduh cam Ersalina and Zain taw.belum ada rezeki lagi tu..masih awal lagi kan..U all muda lagi..tak sampai 2 bulan eca letakkan u all dalam rumah yang sama..tak pe..lepas ni dapatkan lagi baby k..15 baby okeh.cici and kiki 5..Ecah 5..lagi 5?..hurmmm..hikhik!
(Demam Setia Hujung Nyawa punya pasal ..haha)

Cici and Kiki..kiki yang berdiri tu..cici dalam kotak

sekian,wassalam..




5 comments:

Leeza dayasari [santai leeza] said...

rabit... besar gak erk.

Ecah Shaimi said...

huhu..
yup,yang ni webbit besaw punya..tapi cian..baby diorang tu xsempat idup lama..biasalah anak pertama,jarang dapat idup sbb depe x biasa ada anak kan..lps ni depe kena bljr drp kesilapan..bru dpt baby 15 ekor..hak3!(^^,)

nur azian said...

ala comelnya kiki ngan cici die...kiut sgt la..sy suke arnab laaaa...comel!! sian je,bru je dpt bby jap da mati da..huhu :)

Nurul Aini said...

comelnya..ala..sedihnya..sedih sangat kalau binatang peliharan kita mati..kalau dia sakit pun sedih.

Ecah Shaimi said...

Nur azian~huuhuu..comel kan..zian bela la jugak..mn taw yang zian punya lagi comel n cute..hehe

nurul Aini~ tu la..sedih kan..xde rezeki lagi..mampu bersabar je.. =)