BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

~Followers~

Saturday, April 12, 2014

Allah Lebih menyayangi mu..As salamualaikum dan salam sejahtera buat sahabat semua..
Selasa yang lepas ,tanggal 8 April 2014 jam 5.20 petang,Salah seorang Sepupu yang sangat rapat dengan Ecah,Zariman Bin Sakri a.k.a Sulong  telah mehembuskan nafas terakhirnya di Hospital Kajang . Dikhabarkan arwah mengalami kemalangan jalan raya. Berita ini amat mengejutkan Ecah.Menitis juga air mata ini setelah mendengar perkhabaran itu.Allah Allah Allah… Allah lebih menyayanginya..
Hati ini cukup terasa kehilangan.Kita tahu kehilangan sebahaian daripada kehidupan kita. Kita pasti akan mengalami kehilangan , perpisahan  ataupun terputus  sesuatu hal sama ada secara mendadak mahupun berperingkat. Apabila kehilangan terjadi pasti kita akan merasakan kekurangan sesuatu itu.
Yup! Itulah yang ecah alami  sekarang. Kehilangan yang cukup dirasai. Kami membesar bersama, makan sepinggan,minum secawan,gurau senda,rakan sepermainan semenjak kecil hinggalah kami besar masih tetap berhubung walaupun kami jauh....Allah,Ecah mula mengingat kembali memori tentang perjalan kami membesar bersama.Oh,terasa baru saja berlalu detik2 itu...
Walaubagaimanapun, semua yang ada di muka bumi ini hanya sementara dan tidak kekal. Semuanya Allah punya..

 
~satu2nya gambar kenangan arwah sulong yang Ecah ada~

Smoga Rohnya dicucuri rahmat-Nya dan tergolong dalam orang2 yang beriman. Al-Fatihah…

sekian,wassalam..

2 comments:

Cik Aann said...

innalillah..semoga arwah ditempatkan dikalangan orang2 yg beriman.. semoga ecah tabah harungi dugaan ni,.

nini said...

takziah cah