BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

~Followers~

Sunday, March 10, 2013

~Bermalas-malasan di hujung minggu~

As Salamualaikum dan Salam Sejahtera..

Ecah dah terlelap pon sekejap tadi depan tv.Asalnya tengok American Idol tapi American Idol tu yang tengok Ecah..hek!
Bila bangun dah habis pon siarannya.
So,Ecah pon bangunlah naik ke bilik. Ingatkan nak mandi sebab tadi terasa panas,tapi bila dah tertido depan tv dengan kipas berpusing dengan lajunya,tetiba bangun terasa sejuk.hehe bukan alasan tak nak mandi ye..ecah dah mandi pon sebelum magrib tadi.
hurmmm tertido,Mungkin baru terasa kepenatan setelah seharian menghabiskan masa berhujung minggu wif my "mummy"  fit and my sayam zira.

Apa taknya,pagi kemas bilik,alih meja study,basuh pakaian 2 baldi(opsss..manyaknye..nampaksangat pakaian dikumpul hahaa..bukan seminggu k,3 hari aje..biasalah sekarang kan mana la Ecah nak lekat kat rumah..ecah keje taw..keje..penegasan disitu..haha
(penegasan la sangatkan ecah ni.. macam la orang lain tak keje kan..ish2 cik cah,nak mengaku malas tu aje tak nak kan..huhu)
~taddaa..Keadaan sekarang,bila meja itu dialih kedudukannya..asalnya meja study berada di bahagian yang kosong sebelah tu..tapi disebabkan ecah suka menghirup udara segar,sengaja ubah kedudukan agar meja tu terus menghadap tingkap...baru la best..(pic ni baru je amik setengah jam yang lalu..haha)

Selesai je semua keje tu ecah tengok jam dah hampir jam 1 lebih..LoL,lembabnye ecah buat keje..
mana taknya..sambil duk ngemas-ngemas, sambil tu la duk godek-godek belog, duk karok sambil pegang penyapu..opssstt..hehe..duk download beberapa aplikasi lam tablet and macam2 la aktiviti selingan dalam menyiapkan keje-keje semua tu..

Selesai je makan tengahari,sempat la we ollz menghabiskan masa bersama dengan nonton citer hidustan..mak aihhhh...tengok nustang jugak ye Ecah..haruslah,layan..haha
tapi layan tak sempat pon tengok sampai habis sebab we ollz siap-siap nak kuar shopping barang dapur.

Pic yang sempat dicaptured by my sayam,zira.

We ollz beli sayur,ikan,ayam,kerang,mangga dan fast food..Shopping kat pasar malam tanjung malim je minggu ni..malas nak pergi pasaraya TF dekat Behrang.
(bila angin malas tu datang semuanye boleh dikatakan malas..huishhh malas..malas..malassss)
Siap saje bershopping bagai,we ollz balik rumah..

Disebabkan tengok keadaan "My Turtle" ijau comot sangat Ecah putuskan nak mandikan dia..
So,haruslah "mummy fit" and my sayam zira berkerah tenaga memandikan my turtle tu juga...haha...

dengan semangatnye "mummy fit" duk berus tayar "My turtle"..hehe

My sayam,zira menyabunkan My turtle ijau...
nampak tak mak turtle dalam "my turtle ijau"(paham tak bahasa ecah pakai ni? adeh!)
Tuuu...dalam keta ecah de turtle ijau..tu mak turtle..sebelahnya tu abah turtle..ada juga anak-anak turtle yang tersangkut-sangkut,tergantung-gantung kat cermin keta..Sebenarnya ecah peminat tegar segalai bagai jenis turtle..tortoise pon suka juga..tapi lebih suka kepada turtle..hehe

gigih kan my "mummy" fit..hehe

Ecah pon turut sama mandikan my turtle ijau ni..awal2 bagi diorang buat dulu..ecah sesaje nak captured2 pic diorang buat keje..motif nak masuk lam blog..hek2!
Bukti yang Ecah pon turut berkerah tenaga juga ye..hehe

Apapon suka aktiviti sebegini,boleh merapatkan ukhwah antara kami 3 sahabat. Hanya hujung minggu aje la dapat kumpul macam ni..kalau hari lain,kau kelas sana,aku kelas sini..pagi hingga petang ecah kuar..balik dah penat..singgah bilik diorang pon tak sempat nak borak panjang sebab memikirkan banyak keje lain nak buat ditambahkan pula penat dengan kelas dan keje..
Sebab tu sampaikan American Idol yang nonton Ecah tido..heeee

Okeh,sekian saja celoteh ecah untuk entry kali ini.Terima kasih kepada yang sudi baca entry ini.Semoga ketemu lagi di entry yang seterusnya.
wassalam.

P/s:dalam bermalas-malas,banyak juga keje/aktiviti yang Ecah buat kan...hurmmmm ade peningkatan Cik Cah oiii..tetiba terasa semangat nak jadi suri rumah tangga sepenuh masa nih..LOL..ke situ pulak.XD



2 comments:

nini said...

rajinnya cah basuh kete....nini orang yang paling rajin buat keje2 begini...ehem

Ecah Shaimi said...

Ehem,nini...paling rajin ye?lain kali kena import nini la setiap hujung minggu meh basuh keta..boleh la kan..hehehe XD