BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

~Followers~

Tuesday, March 12, 2013

Okeh,termalu sendiri..hushhhhh!






As Salamualaikum dan salam Sejahtera..

Jap tadi Ecah termalu sendiri..hurmmm
pasal apa?

Gini..tadi Ecah terlintas la kat kepala hotak ni nak cari makna perkataan 

"RARE"

sebab ramai yang pakai perkataan tu..tapi ecah tak taw maksudnye..bila tengok berdasarkan ayat..ecah agak la mungkin makna limited edition..

Okeh,jumpa la maknanye bila mendapatkan bantuan mr.google

Rare:setengah masak, sekali-sekala, jarang berlaku, luar biasa

 Rare- sesuatu benda (dalam konteks ini, aksesori vespa/lammy) yang jarang dijumpai atau dikeluarkan secara terhad (limited), maka sekiranya dalam 30 pemilik vespa jika hanya 2 orang sahaja memiliki aksesori tersebut ia akan dianggap rare, pengertian rare tidak mengira aksesori tulen (original) atau buatan semula (remade), walaupun ianya remade, kalau hanya segelintir yang memilikinya ia akan dipanggil juga sebagai rare.

okeh,dah faham!

sekarang berbalik kepada tajuk entry ni.."Okeh,termalu sendiri.!"
macam mana jadi?
camnih,tadi ada sorang hamba Allah ni nak pakai pC yang ecah pakai ni.so, ecah tak close tab la pasal pencarian RARE tu..dia pon  terbaca and dia tanya ecah...cari pasal makna RARE eh?
hah yela kalau dah nampak pada mr.google tu..saje je tanya..(dalam hati)heee

"ha,a..cari pasal makna RARE(sebutan bahasa melayu)".Ecah menjawab.
"Bukan la,RaRE(Re:sebutan inggeris nye)"
"oh, RARE!"Ecah termalu sendiri.




Budak tu macam senyum-senyum,tahan gelak kot..harggghh tension!


sekian,wassalam.


p/s:boleh tak nak buang jauh2 budak tu..malu ecah..uwaaaaa..taw la kita kureng lam beringgeris bagai nih ....hurmmmm..mood malu tak habis lagi ni (n_n)tolong laaaaa

8 comments:

permatabiru said...

selalu juga tgk kwn2 guna..xfhm juga makna..so, xnak guna la perkataan tu..hihihi

Ecah Shaimi said...

hihi..guna brdasarkan konteks ayat jgk..bukan sewenang2 boleh pakai..kotnye lari maksud..hehe
tapi ecah ni hah, cam siot je rasa bila "termalu" macam tu..alahaiii

luqman zakaria said...

sabor je la,,xpela..at least now ecah dh tau ape mksud die.

nini said...

hehe...tak pe lah...belajar...nini pun, kadang2 ada kawan2 sebut tak berapa nak betul....mulalah tercengang2...bukanlah terer...tapi bila dia salah sebut tu nini jadi blur...=D

Jemarisuri said...

salam singgah hari rabu...

nota cinta: nanti rajin2 lah singgah blog js ye...dh msk dlm bloglist js dh....hihi

Ecah Shaimi said...

Luqman:ye..ecah tengah byk sabar ni..huhu..yup2..skrg ecah dh mula tahu..maceh luq =D

Nini:hehe..Ecah macam kawan nini la tuh..kecian we ollz..nini pun kecian jugak..nk pike ape la dikatakan tuh..kan3...haha..sabor je la nini dgn cara kitaorg nih..heee =D

Jemarisuri:salam disambut..in sha Allah..ecah singgah ye =)

hairi aks said...

Hahaha.. lawak r baca entry ni.. :)

Ecah Shaimi said...

hairi~haaaa..gelak la gelak..wuwuuu..nk buat mcm mana time tu terkena betul2 ngan budak tu..malu macm nak nyorok bwh meja jew..tp xpe..skurang2nya bljr perkataan baru & betul..hehe ^_^