BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

~Followers~

Thursday, March 14, 2013

Sehari @ Seminar 6 Sasterawan Negara,UPM




 As Salamualaikum dan Salam Sejahtera..


 Semalam bersamaan 13 Mac 2013, Ecah telah mengikuti   seminar 6 Sasterawan Negara di UPM. Ecah wajib join sebab program ni di bawah penglibatan lecturer Ecah iaitu  Dr.Talib samad.Apopon  bermanfaat bila kita join majlis ilmu.

 

Kami bertolak dari UPSI ke UPM pada jam 7.00pagi.
Tiba di sana dalam pukul 8.30 pagi lebih kurang...hehe.(main-agak2 sebab tak tengok jam)

Kemudian mula mendaftarkan diri dengan bayaran RM20 untuk setiap pelajar.
 Ecah sempat captured pic bagai sehinggakan syok sangat time ni,ada staff tegur ecah nak tangkap gambar or daftar...errrkkk...terkelu sekejap..hehe.."nak daftar la,kak" =D
 

 Seminar ini bersidang di Dewan Za'ba,Fakulti Bahasa Moden dan Komunikasi,UPM.
Bermula Jam 8-5 petang
Sebanyak 20 makalah dibentangkan.

  Lecturer Ecah, Dr talib Samad, membentangkan kertas kerjanya...


 Dr. Ani juga dari UPSI turutmembentangkan kertas kerjanya..


Kami yang dibelakang..sempat jugak captured pic dengan pelbagai gelagat...
 Ecah and Azmul..hanya kami je senior Bahasa Melayu yang menghadirkan diri...Semuanya Junior..
Sambil dengar sambil.....hehehe(tak nak cakap)
bukan ape ni la cara nak elak mengantuk.
sangat mengantuk lebih-lebih lagi duk bariasan belakang sekali..huh! nasib,sape suh masuk lambat lam dewan tu kan..haha

 Ni junior2 Ecah..

    Para pembentang kertas kerja bergambar dengan SN, Dato' Kemala.

 kami pon harus nak captured2 jugak..hehe
 Sebahagian gambar Ecah bersama adik-adik junior..amacam nampak tak Ecah ni awet muda..keh3..melampau nye Ecah masuk bakul angkat sendiri...haip2!dahhhh...abaikan kegedikkan Ecah ni..


 Ecah pon amik peluang bergambar dengan SN,Dato' Kemala

 Ecah and Mul..

Bona Yang tengah...Bukan adik kandung,tiri @ seangkatan dengannye...cuma muka alif and Bona Seakan-akan sama..ada iras..first time jumpa masa sem 6 untuk kelas sosiolinguistik, we ollz dah gitaw Bona yang muka diorang ni sama.ramai yang percaya..heeeee.
 Sama tak muka Bona dengan Alif?
(Bona, saje Ecah amik pic ni nak tunjuk pada Bona..haha..kasi jelez..harap Bona Jelez..hehe..motif betul Ecah,jaatnyeeee~ketuk skitttt dak Ecah ni kasi sedar diri =D)

Dr. Talib~Semalam birthday beliau,Selamat Hari lahir,prof! Semoga panjang umur, terus sukses dan sentasa dalam redha-Nya.

Sekian,wassalam..

P/s:Ecah akan kemas kini entry ni kedian2 nanti..sebab banyak lagi nak kongsi cerita pasal seminar ni...hehe..c u (^^,)

3 comments:

Adilah Asari said...

wah..bestnya dapat jumpa sasterawan..

Ecah Shaimi said...

bukan senang nk jmpa..melainkan jmp time event cengginih..so,pe lagi amik kesempatan la..hehe

3no gr33ny said...

serononya!!