BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

~Followers~

Friday, March 15, 2013

Kek Velvet Vs Kek Chocolate cheese

As Salamualaikum dan Salam Sejahtera..

Salam Jumaat semua..Habis je keje tengahari tadi Ecah terus jalan untuk dapatkan "kura-kura" ijau ecah untuk melaksanakan hasrat di hati ingin pulang ke rumah dan menikmati juadah tengahari..Tapi haluan Ecah meleset apabila terpandang sebuah kedai yang hampir seminggu tidak dikunjungi iaitu  Mini Cafe,yang Kak Sue punya...

Sampai je kat kedai ni, tengok pelanggan ramai sangat,biaselah dah waktu tengahari. Kebanyakkannye haruslah students sebab kedainye ni depan kampus  induk,UPSI.  kak sue  pula busy siapkan tart blueberry..
Kak Sue:tengah siapkan blueberry Tart..


Red velvet separuh siap..belum topping lagi..

Kek Balang pon ada..

My peberet, Chocolate cheese cake..

Sebenarnya banyak lagi pilihan dessert yang de kat sini..ice blended,biskut and kuih pon ade...cuma tak sempat nak captured.. Di kedai ni jugak,Ecah dapat  jumpa sahabat baik ecah yang sorang ni..

~Ika~

Ika pon keje part time jugak sekarang ni...di kedai kak sue ini.. so, we all sama la..misi nak isi masa terluang di samping masyukkk jugak kan...haha...

Memang niat di hati untuk datang membeli.So, apa lagi..cepat2 la Ecah dapatkan apa yang dikehendaki...apa lagi kalau bukan chocolate cheese cake..hewhewhew.

Nah hamek kau cik cah,dapat 1 slice pon jadilah...
dannnn satu lagi

~Kek Red velvet~
Sudah lama teringin mencuba kek ni.asyik tanya je habis,tanya je habis...kadang-kadang naik fedup!huh!
tapi hari ni riang ria bagaikan kanak-kanak rabena sebab de kek ni...hape lagih,rembat la 1 slice lagi...hahaha..dah terbeli 2 slice kek tuk hari ni
memang kenyang ngan kek aje la Ecah hari ni..

Sememangnya Ecah seorang "hantu segala bagai jenis kek"
(sila peka ye,Ecah hantu kek,ulang lagi ...hantu kek..haha...poyo cik cah)

Asalkan kek,semua Ecah suka,okeh..
Sebab tu suka buat bila ade masa terluang
...rasa boleh dipertimbangkan lagi sebab masih tahap boleh dipuji..(angkat2 kening skit..kehkehkhe),kalau deco-deco..hancus..haha ..nak tengok bertapa hancus nye...
boleh klik sini hahaha...Ecah buat masa bufday Abah,Ecah and Cik Viey..

So,sekarang ni  apa lagi..jemput semua..
kasi meleleh skit kepada peminat Red Velvet...
heheheeee jaatnye Ecah..mohon ampun!

Sekian,Wassalam..

P/s:Adeh,terbayang-bayang Kek Indulgence la pulak...ahhh..ini semua poyo..encik bayangan sila pegi jauh-jauh,pleaseeee...

8 comments:

AyueJean AJ said...

Chocolate Cheese Cake tu menarik sangat.....

Ecah Shaimi said...

AJ:peberet la terrr...kasi cari agar tidak kempunan yer AJ..haha (>_<)

Adilah Asari said...

owh sedapnya...nak sikit ^_^

Ecah Shaimi said...

Adilah:meh2 adilah sayang..nak Ecah tolong suapkan pon boleh..haha =D

Faeytynn Zayn said...

sedapnye,nak satu kak? hehehe :D

Ecah Shaimi said...

Faeytynn:boleh tahan la sedapnye...nak satu?dua pon boleh akak bagi..hehe..janji meh sni..haha :D

3no gr33ny said...

bestnya kalau ada kedai sebegini berhampiran

Ecah Shaimi said...

3no:best mmg best tp slalu tergugat bila nampak kek2 ni semua...haha..