BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

~Followers~

Wednesday, February 20, 2013

Kasut Basah SePerak

As Salamulaikum dan Salam Sejahtera..

Ahaiii...tetiba pulok cik cah nulis entry pasal  kasut basah sePerak malam ni..pepandai je kan..kalaulah orang bahasa baca entry ecah malam ni..entah hape2 akan di bang bang bom nanti..baahahaha..Tapi ok ape sePerak tu merujuk kepada seluruh Perak kan?betul ke cik cah ni..ahaiiii..sesedap hati je kan..(cik cah,nampak sangat cetek ilmu lagi nih..adeh!)..
Tolong tolong orang Bahasa,bantulah golonganmu ini,perbaikilah kalau salah ye..hehe

okeh berbalik kepada kasut basah SePerak.Hari ni ,hari kedua kuliah.Semalam hujan kot area perak nih(sebab tu Ecah anggap SePerak..hehe) dan kasut Ecah basah dimasuki air.So,hari ni tak dapat pakai kasut ala-ala cikgu ke kuliah. Kasut Masuk air gara-gara terover redah lopak-lopak air hujan..so, hari ni tak dapatlah pakai kasut tu.

Photo is loading
inilah kasut ala-ala cikgu tu..ecah punya ni saiz 35/4 ..lebi kurang 1 inci la jugak..huuhuu..kasut kesayangan ni..susah nak carik saiz kasut tuk kaki kitew yang serba kechik ni..al-maklumlah ecah ni Gadis Kecik kan kan kannnnn...

Maka, terpaksalah pakai kasut  lain hari ni..

Hari ni Ecah Pakai baju kurung corak abstrak biru purple + Tudung biru pastu  pin atas kepala & bahu + beg pink = mesti lah nampak ayu kan di situ?(opsss..terover masuk bakul di situ..hehe)

Masuk bilik kuliah lewat 5 minit,masuk-masuk je budak-budak tengok semacam..ade yang sengeh-sengeh,ade berbisik-bisik, ade yang gelak-gelak kecik sambil tutup mulut...sambil tengok kitew dari atas hingga bawah..Ecah tak hiraukan..taw la kitew datang lewat sikit..mungkin sebab tergopoh-gapah naik tangga dari GF hingga tingkat 3 membuatkan Ecah sdikit berpeluh(dalam hati mungkin tudung aku dah  senget/tak betul kot..maybe  jugak kan..mesti kelihatan selekeh..)haaaahhh..lantaklah..Ecah Terus ucap salam kepada lecturer and duduk terus barisan kedua depan..Masa duduk tu,rakan sebelah tegur,
"nape rugged semacam pakai kasut hari ni Ecah"
Kitew tengok kasut kitew.."ok je"
Rakan kitew tersengih-sengih.
"nampak dah ayu sangat dari atas,tapi tengok bawah..hehe"
rakan itu tak habiskan percakapannya...Tetiba rasa macam pelik dah bila kena tegur cenggituh.Malu lah? segan kah?entshlah..

 Pakai masa nak datang kuliah tadi konfiden je dengan rasa selesanya bila tersarung di kaki..Siap tanya member rumah lagik taw..sesuai @ tak..diorang cakap ok je..


Photo is loading
"My everlast"
Ni la kasut yang dikatakan "rugged" sangat tuh..hokey hapeee...aaaaaa..ape lah diorang nih!

Kalau tak disebabkan kasut basah masuk lopak semalam,kasut ni tak disarung pon di kaki hari ni..Biasenya ecah pakai tuk pegi jalan-jalan je..Semester ni ecah just sediakan 2 kasut ni..yang lain sudah di bawa balik ke kelantan tempoh hari..so, last option la kasut tu kalau pape jadi kan. 

Apaapa pon ecah selesa je pakai kasut tuh..Lagi pon macam best je jalan..lantak orang la nak cakap pe kan..sesuai @ tak,rugged ke, macam budak sokolah ke..tak kisah la...asalkan selesa di kakiku ini..hehe
Lagipon bersyukurlah kan,daripada tak de kasut tu..

Ecah selalu pegang kata-kata ni...
"Selalulah bersyukur dengan apa yang ada, banyaklah bersyukur daripada tiada, tetapkan rasa syukur bila ia masih ada."

Photo is loading
Hokey,kasut pink ni kalau lah besar..pasti ecah pakai jugak sebab nampak cyomel..hehe
tapi tak dapat disarung pada kaki ni sebab

Photo is loading
ianya tersangatlah kecik untuk gadik kecik ni..haha
kasut ni pon basah jugak.tengok siap buka tali nak kasi cepat kering..kesian kasut pink ecah tu..

Kiranya oklah kan tajuk entry tuk 
"Kasut Basah SePerak"

dari secantik-cantik kasut,seRugged-rugged kasut hinggalah sekecik-kecik kasut ..akhirnya semua basah dalam satu hari akibat terkena hujan di Tanjung Malim,Perak..kihkihkih..

okeh,sekian saje entry mengarut entah tahap hape dah cik cah ni..Pasal kasut basah pon dimasuknya dalam blog..hehe
no more idea la...so,citer pengalaman yang dilalui je la tuk kali ni..Tq  kepada U all yang sudi baca entry ni..

sekian,wassalam

6 comments:

BaiYah said...

datang komen..
memang professional kasut y first tu..saya suka..
cantik la..hihi..

Ecah Shaimi said...

weeeeeeeeeeehehe..tak sngka pulak Baiyah dtg komen sini.
maceh dtg terjah entry ni..
Ni la salah satu kasut y selesa dipakai time praktikum tahun lepas kat skolah..masih boleh dipakai lagi..theehee(tahan lasak,siap p main bola kat padang lg ngan budak2)

Ratu Hatiku said...

mmg rugged kasut tu..hihihi

diana said...

kalau pikir2 kan sangt cakap orang silap2 ecah tak masuk kelas kot..heheh..
pakai je apa yang ada..kan??

Ecah Shaimi said...

Ratu Hatiku:ye ke akak?ahahaha...maybe la kan..bila pakai ngan baju kurung and bertudung lagi tuh kelihatanlah ke"rugged"kannye kan..hehe...tp xpe,selesa je pakai time tuh..huu

Diana:betul tu diana,kita tak mampu nak puaskan hati org kan..bedal je la ape y ade..hehe

fyzah said...

yerr...ujann lebatt...terpksa beli kasut baru..haha